Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şoferii care au cumpărat vinieta la preţuri duble îşi pot recupera banii

Deşi a trecut un an de la modificarea legislaţiei privind taxa pentru folosirea drumurilor de către automobilele înmatriculate într-o ţară străină, unii şoferi cumpără vinietă pentru 180 de zile la preţuri duble.

Se întâmplă pentru că utilizatori serviciului e-vinietă nu cunosc toate dedesubturile achitării acestui serviciu. O recunoaşte chiar Ministerul Economie şi Infrastructurii. În acest sens, autorităţile au venit cu unele recomandări.

Potrivit legislaţii în vigoare, pentru prima intrare a autoturismului pe teritoriul Republicii Moldova, pentru o perioada de 180 de zile, se achită vinieta de 85 euro. Pentru următoarele perioade consecutive sau incomplete de 180 de zile se achită taxa de 180 euro. Deci pentru 360 de zile un şofer trebuie să plătească 265 de euro, unii însă din necunoaştere achită 360 de euro.

În cazul în care şoferii au plătit mai mult pentru vinietă, banii pot fi recuperaţi adresându-se la Întreprinderea de Stat a Drumurilor.

De la 1 ianuarie până în iulie 2019 au fost vândute peste 449 de mii de viniete şi au fost încasaţi aproximativ 79 de milioane de lei.
 
Similare
RECOMANDĂRI