Şoferul unei rute ocazionale, depistat cu permis falsificat la frontieră
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Şoferul unei rute ocazionale, depistat cu permis falsificat la frontieră

La şoferul unei rute ocazionale poliţiştii de frontieră au depistat un permis de conducere falsificat. Bărbatul susţine că a avut rolul doar de „curier”, fiind rugat să transmită documentul unei persoane când va ajunge în Portugalia, ţara de destinaţie.

Astăzi, în jurul orei 02:30, în punctul de trecere a frontierei Cahul pentru formalităţile de control de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiţionale, a fost direcţionat un microbuz de model Mercedes Sprinter, care efectua cursa „Republica Moldova – Portugalia”. Activitatea de control a avut loc în baza analizei de risc şi a excluderii unor bănuieli privind implicarea în ilegalităţi transfrontaliere.

Ca urmare, atât pasagerilor cât şi şoferului de microbuz, poliţiştii de frontieră au solicitat prezentarea tuturor actelor deţinute. În acest sens, şoferul a înmânat la control un plic în care se găsea un permis de conducere moldovenesc, eliberat pe numele unui conaţional pentru trei categorii de conducere. În cadrul cercetării amănunţite, cu ajutorul tehnicii speciale, angajaţii Poliţiei de Frontieră au constatat prezenţa indicilor de falsificare, având lipsa mai multor elemente de protecţie.

Pe faptul celor depistate, şoferul nu a putut explica, deoarece actul i-a fost dat pentru a-l transmite în Portugalia.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat şi urmează să fie supus expertizei. Pe caz a fost întocmit proces-verbal de audiere şi constatare a infracţiunii prevăzute de art.361 (al.1) CP al RM.

Similare
RECOMANDĂRI