Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SPPS a sesizat Procuratura Generală. Unii angajaţi ar fi folosit maşinile de serviciu în scopuri personale

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat a sesizat din nou Procuratura Generală după ce unii angajaţi şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu. Potrivit unui comunicat de presă, aceştia ar fi folosit în scop personal maşinile de serviciu, au fost în străinătate sau chiar le-au încredinţat altor persoane. Este a treia sesizare depusă de la începutul acestei luni de către SPPS către organele de anchetă.

Potrivit Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, toate probele cu ilegalităţile comise au fost expediate către Procuratura Generală. Instituţia nu a menţionat însă cine ar fi persoanele implicate şi nici ce funcţii deţin acestea. A menţionat însă că va oferi detalii imediat ce Procuratura va adopta o decizie.  

„SPPS nu va tolera nici o abatere în cadrul Serviciului şi va oferi tot sprijinul necesar organelor competente pentru a face claritate şi a atrage la răspundere  persoanele care ar fi prejudiciat bugetul statului şi ar fi încălcat legea în  timpul de aflării în exerciţiul funcţiei”, se arată în comunicatul SPPS.

Este a treia sesizare depusă în acestă lună de către Serviciul Protecţie şi Pază de Stat către Procuratura Generală. Pe 2 februarie, s-a cerut o anchetă despre împrejurările în care Guvernul a înstrăinat un teren de 1,5 hectare, vândut cu 69 de milioane de lei, fără avizul SPPS. Pe acel teren urmau să fie construite locuinţe de serviciu pentru circa 100 de angajaţi. Pe 18 februarie, SPPS a făcut o nouă sesizare la Procuratură, menţionând că unii angajaţi ar fi folosit bunurile instituţiei în scopuri personale.
 
Similare
RECOMANDĂRI