Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Staţia de sortare a deşeurilor din Chişinău s-ar putea închide

Staţia de sortare şi reciclare a deşeurilor din Chişinău s-ar putea închide în câteva zile. Directorul întreprederii a publicat o scrisoare în care avertizează că din 25 ianuarie, din cauza crizei financiare, va fi nevoit să concedieze 200 de angajaţi. El învinuieşte autorităţile că nu susţin compania pe timp de criză, acuzaţie respinsă de administraţia locală care susţină că e supusă presiunilor.

Compania de sortare a deşeurilor din Chişinău a publicat o scrisoare deschisă pe facebook în care anunţă că întreprinderea e în prag de faliment pentru că nu a fost susţinută de autorităţi.

„Activitatea de sortare a deşeurilor manajere mixte este o activitate cu benefecii economice negative, iar lipsa susţinerii din partea administraţiei publice locale, principalul furnizor de deşeuri, duce la falimentarea companiei private”, se arată în scrisoarea deschisă.

DANIELA FOCŞA, reporter TVR MOLDOVA: Aici ajunge jumătate din gunoiul din Chişinău. Zilnic se sortează câte 300 de tone de deşeuri mixte, din care 40 la sută cum ar fi peturile, polietelena sunt ulterior reciclate, restul ajung la gunoiaştea din Ţânţăreni. Dacă se închide întreprinderea aşa cum s-a anunţat, Republica Moldova rămâne fără un unicul spaţiu de sortare a deşeurilor.

Primarul Ion Ceban crede că administraţia întreprinderii de sortare a deşeurilor nu ar avea importante pierderi financiare, ci ar pune presiune pe autorităţi pentru a obţine profituri.

ION CEBAN, primar al Municipiului Chişinău: În principiu nu văd mare probleme, dacă se vor dezice, dar vreau să anunţ că nu se vom da şantajului. Percepţia mea este că cineva încearcă să şantajeze municipiul Chişinău. Ce motiv ar avea că s-a mai stoarcă nişte bani din Dvs.

Primarul cere companiei dovezi privind problemele financiare pe care le înfruntă. Reprezentaţii întreprinderii ne-au comunicat că vor oferi noi informaţii la începutul săptămânii viitoare. De 14 ani, compania de gestionare a deşeurilor din Chişinău sortează şi reciclează diferite tipuri de deşeuri.

 
Similare
RECOMANDĂRI