Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Stradă din Chişinău, asfaltată cu promisiuni. Autorităţile locale anunţă că pe strada Ion Creangă, lucrările de reparaţie pornite anterior, ar putea reîncepe

Primăria Chişinău face încă o încercare şi anunţă că pe strada Ion Creangă, lucrările de reparaţie pornite acum doi ani, ar putea reîncepe. Primarul a dat start licitaţiei prin care va fi selectată compania care se va apuca de lucru. Acesta a promis că strada va fi transformată şi totul ar fi gata într-un an şi jumătate. Municipalitatea a alocat 50 de miloane de lei, după ce a cheltuit deja alte 26 de milioane.

Ion Ceban a invitat jurnaliştii pe strada Ion Creangă din Chişinău pentru a le arăta proiectul de renovarea. Procedura de licitaţie abia a fost lansată ceea ce înseamnă că încă cel puţin două luni nu se vor face lucrări. 

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Mai mult de jumătate de an, am căutat soluţii în această privinţă. Obiectivul nostru să schimbăm reţelele de canalizare, apeduct şi să aşternăm stratul de carosabil pentru a putea trece iarna, iar lucrările să fie reluate atunci când va permite timpul de afară".

Sunt speranţe că sfârşitul anului sau anul viitor, strada Ion Creangă se va transforma din nou în şantier. Autorităţile spun că vor sparge pavajul proaspăt instalat pentru a schimbat reţelele. Şanturile şi gropile rămase de la vechea lucrare vor fi cârpite. 

VICTOR CHIRONDA, viceprimar Chişinău: "Asta nu înseamnă că strada va fi reparată integral pănă în iarnă, se numeşte reabilitarea existentă. Chiar şi aici vedem gropi, iată plombare care se întâmplă pentru prevenirea accidentelor".

Cei care locuiesc în zonă au obosit să se plângă de starea drumului şi de promisiunele autorităţilor.

"E foarte mare dezastru, pentru automobil e problemă. Pe parte asta e mai bine, parte cealaltă pe lângă staţii, drumurile prea înclinate. Ca mamica, cu copil cu cărucior, cum descurcaţi?- De nevoie. Promit de când dar rezulate sunt puţine, foarte. Dar ce nu ştiţi ce se face la noi, spune că peste o lună şi face peste doi ani", spun oamenii.

Pe strada Ion Creangă lucrările au început în urmă cu doi ani, în  timpul fostei administraţii. S-a schimbat o parte din trotuar, câţiva pilonii şi bordura. Au fost săpate şanţuri, care apoi au fost acoperite temporar şi totul aşa a rămas. Proiectul de renovare trebuia schimbat iar primăria şi-a dat seama duupă ce a cheltuit deja 26 de miloane de lei. Primarul spune că s-a muncit în zadar, iar Procuratura a trebui să se autosesizeze pe acest caz. 
Similare
RECOMANDĂRI