Studiu de fezabilitate privind impactul construcţiilor hidroenergetice de pe râul Nistru
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Studiu de fezabilitate privind impactul construcţiilor hidroenergetice de pe râul Nistru

Un studiu privind impactul curent şi viitor al construcţiilor hidroenergetice de pe râul Nistru urmează a fi efectuat în perioada 2018-2019 în cadrul unui proiect lansat astăzi, 11 septembrie, de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

 Proiectul este finanţat de Guvernul Suediei şi are un buget de 550 de mii de dolari.

Studiul va fi elaborat până la finele lui 2019. Proiectul mai prevede elaborarea unei noi metodologii de estimare a eventualelor prejudicii asupra ecosistemelor acvatice, care urmează a fi aprobată de Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit PNUD, proiectul va contribui la consolidarea capacităţilor de negociere a Comisiei privind utilizarea stabilă şi protecţia fluviului Nistru, din care fac parte 19 reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, instituţiilor ştiinţifice şi non-guvernamentale de mediu. Comisia a fost creată în baza Acordului dintre Ucraina şi Republica Moldova privind colaborarea în domeniul protecţiei mediului şi dezvoltării durabile a bazinului râului Nistru, care a fost semnat de ambele părţi la Roma în anul 2012.

Similare
RECOMANDĂRI