Studiu: O treime dintre elevii din toată lumea nu au acces la învăţământul online
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Studiu: O treime dintre elevii din toată lumea nu au acces la învăţământul online

Metoda de învăţare online nu este accesibilă pentru 463 de milioane dintre elevii din toată lumea pentru că lipsesc metodele sau echipamentele de conectare la distanţă, relevă un raport realizat de PwC şi UNICEF.

Conform raportulului „Stepping forward Connecting today’s youth to the digital future”, realizat de PwC şi UNICEF, în condiţiile în care şcolile sunt închise din cauza pandemiei de COVID-19, foarte mulţi copii nu au acces la învăţământul online. Dintre aceştia, trei sferturi sunt din zone rurale sau din familii sărace.

„Pe măsură ce criza sanitară a dus la mutarea multor activităţi în mediul online, inclusiv a celor educaţionale şi de formare profesională, lipsa accesului la tehnologie a redus semnificativ şansele la o viaţă mai bună pentru copiii şi tinerii din mediile defavorizate”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România.

Simion a adăugat că situaţia accentuează inegalităţile existente înainte de pandemie şi impune colaborarea între guverne, instituţii, comunităţi şi companii, pentru a le oferi tinerilor vulnerabili acces la alfabetizarea digitală şi dezvoltarea abilităţilor.

Similare
RECOMANDĂRI