Susţinere japoneză pentru dotarea Laboratorului de alergologie şi imunologie de la USMF "Nicolae Testemiţanu"
Vizualizari:

Susţinere japoneză pentru dotarea Laboratorului de alergologie şi imunologie de la USMF "Nicolae Testemiţanu"

Laboratorul de alergologie şi imunologie clinică a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a fost dotat cu echipament performant, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, susţinut de Guvernul Japoniei.

Rectorul Ion Ababii a menţionat că aparatajul achiziţionat permite cercetări în vederea determinării diagnosticului şi acordării de asistenţă medicală corespunzătoare pacienţilor suferinzi de diverse stări patologice la baza cărora stau perturbările imune. Pe parcursul unei ore vor putea fi făcute până la 100 de investigaţii, pe când înainte, pe parcursul unei zile se făceau 4-5 investigaţii. Datorită noului echipament şi rezultatele vor fi mai precise. Aparatajul îi va ajuta şi pe studenţii să deprindă mai bine profesia, informează IPN.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a remarcat importanţa îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor, în particular pe segmentul de sănătate. „Am susţinut mai multe proiecte în sănătate prin programul „Kusanone”, la nivel local, raional, iar acesta este în domeniul educaţiei, pentru că educaţia ocupă un rol extrem de important în sănătate”, a menţionat diplomatul.

Proiectul de modernizare a Laboratorului a avut un buget de 83 de mii de dolari.

Cu prilejul evenimentului de prezentare a echipamentului, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al USMF "Nicolae Testemiţanu" pentru activitatea multilaterală, naţională şi internaţională, pentru sprijin şi ajutor acordat Republicii Moldova şi sistemului de sănătate.
Similare
RECOMANDĂRI