Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sute de pistoale, revolvere, carabine şi alte arme de foc au fost distruse prin topire la o uzină metalurgică din Chişinău

Sute de pistoale, revolvere, carabine şi alte arme de foc au fost distruse prin topire la o uzină metalurgică din Chişinău. Sunt arme pe care poliţia le-a confiscat de la infractori sau care au fost predate benevol de cetăţeni din cauza unor defecţiuni. Cea mai scumpă armă distrusă costa peste 10 mii de lei.

Armele au fost colectate în ultimii doi ani şi depozitate la Inspectoratul General al Poliţiei. Acum au fost dezasamblate, aranjate în cutii şi duse la o uzină metalurgică.

ALEXANDRU BEJAN, şef adjunct, Inspectoratul General al Poliţiei: „În jur de 30-40% reprezintă arme scoase din circuitul infracţional, depistate ca rezultat al percheziţiilor sau reţinerii infractorilor periculoşi. Avem şi arme,care din păcate au fost folosite la cazuri de suicid”.  

În total au fost distruse peste 2000 de arme şi 50 de mii de gloanţe.

ION ŢURCANU, şef, Secţia Supraveghere Circulaţie Armament: „- Care este cea mai scumpă armă de aici?- Este un pistol cu glonţ Sig Sauer, a fost ca corp delict într-o cauză penală şi s-a dispus nimicirea lui şi costă 500 de euro”.

Pentru distrugerea armelor s-au cheltuit aproape 13 mii de euro, bani oferiţi de Uniunea Europeană, prin intermediul PNUD.

ANDREA CUZYOVA, reprezentant PNUD în Republica Moldova: „PNUD a întrepins acţiuni în sud-estul Europei, pentru a ajuta autorităţile să elimine surplusul de arme şi muniţii care au fost confiscate, în încercarea de a găsi soluţii de durată şi de a asigura pacea şi securitatea”.

De la începutul anului au fost înregistare aproape 150 de incidente cu arme de foc.
Similare
RECOMANDĂRI