Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tânăr basarabean, student în Timişoara: „Vreau să mă întorc în ţară, în R. Moldova, să încep de jos să modific lucrurile”

În timp ce unii profită de vacanţă, absolvenţii de liceu trăiesc emotiile admiterii la facultate. Tot mai mulţi liceeni optează pentru a-şi continua studiile în străinătate, iar România este una dintre opţiuni.

De mai bine de un an, Răzvan Chiriţă este student la Universitatea de Vest din Timişoara. Are 21 de ani, a absolvit Liceul Emil Nicula din Mereni, Anenii Noi, si şi-a dorit să părăsească zona de confort şi să-şi întreacă limitele. Dincolo de studii e implicat activ şi în viaţa socială din Timisoara.
Răzvan spune că a chibzuit şi a ales cea mai bună ofertă educaţională pentru el.

„Timişoara era pe primul loc. De ce? aici e o istorie mai mult legată personal dar şi pentru că iubesc foarte mult istoria. Faptul că universitatea din Timişoara e una din cele mai bune din România şi era cumva calitatea universităţii plus calitatea oraşului  şi cred pentru mine era opţiunea perfectă”, spune Răzvan Chiriţa. student la Universitatea de Vest din Timişoara.

Admiterea şi sesiunile într-o universitate din România sunt deja o etapă parcursă. Razvan este în măsură să ofere şi sfaturi. Alegerea facultăţii este deseori o problema. Răzvan ştia încă din gimnaziu ce profil va urma.

Activităţile din cadrul universităţii s-au dovedit insuficiente pentru tânărul mult prea activ din fire. Astfel, a ajuns să lanseze propria asociaţie.

„Asta ţine în primul rând de facultatea aleasă pentru că la ştiinţe politice nu e suficient să finalizezi facultatea pe 10. În luna februarie, cu un grup de colegi am înfiinţat Asociaţia pentru românii de pretutindeni, iniţiativa şi scopul fiind integrarea tuturor studenţilor şi apărarea drepturilor lor.

Răzvan Chiriţa face parte din tinerii pentru care studiile reprezintă o oportunitate de a investi în propria persoană. Studentul basarabean se visează deja în politică.

„Vreau să mă întorc înapoi în ţară în Moldova,  să încep de jos să modific lucrurile. Vreau să intru în politică, dar cel mai probabil voi începe de la mine din localitate pas cu pas.

În anul de studii 2018-2019, în universităţile din România sunt 3.970 de locuri la licenţă pentru liceenii basarabeni şi peste 1960 de locuri la masterat.
Similare
RECOMANDĂRI