Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tarifele prea mici i-au scos, din nou, pe transportatori în stradă. Aceştia spun că zilnic, înregistrează pierderi financiare semnificative

Aproximativ 300 de şoferi nu au mai ieşit pe trasee şi şi-au dus microbuzele şi autobuzele în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, blocând o porţiune din bulevardul Ştefan cel Mare. Din această cauză, în zonă s-au format ambuteiaje uriaşe. Transportatorii spun că zilnic înregistrează pierderi financiare semnificative şi de aceea vor ca tariful pentru călătoriile interurbane să crească.

Nemulţumiţi că nu au ajuns încă la o înţelegere cu Ministerul Economiei privind majorarea tarifelor, transportatorii de pasageri au organizat un nou protest.

Transportatorii spun că zilnic înregistrează pierderi financiare şi de aceea nu pot investi în maşini noi sau în creşterea salariilor, motiv pentru care pierd mulţi şoferi.
 
Pentru a rezolva criza din domeniu, Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto încearcă, de câteva săptămâni, să semneze un memorandum cu Ministerul Economiei, dar cele două părţi încă nu au ajuns la un numitor comun.
 
Ministerul Economiei a anunţat că urmează să creeze un grup de lucru, împreună cu patronatul din domeniul transportului de persoane, pentru a stabili cu cât pot fi crescute tarifele.
 
Dacă în următoarele zile nu se va ajunge la o înţelegere, transportatorii de pasageri au anunţat că vor intra în grevă generală. În prezent, costul călătoriilor interurbane este, în medie, de 48 de bani pentru un kilometru.
Similare
RECOMANDĂRI