Taximetriştii, traşi pe dreapta de poliţie şi ANTA. Neregulile depistate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Taximetriştii, traşi pe dreapta de poliţie şi ANTA. Neregulile depistate

În perioada 11 – 15 ianuarie 2021 grupul de lucru format din inspectorii Agenţiei în comun cu Direcţia Poliţie a mun.Chişinău, au efectuat mai multe razii de control la ieşire la linie a taximetriştilor, dar şi în diferite sectoare ale municipului Chişinău.

Urmare a controalelor efectuate, de către inspectorii ANTA au fost aplicate sancţiuni prin întocmirea a 15 procese verbale cu privire la contravenţie, în baza art. 197 alin. 5, 6, 7 şi 15 al Codului Contravenţional al R.M. şi aplicată amenda în mărime de 835 u.c., ceia ce constituie 41 650 lei, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane contra cost în regim de taxi.

Pentru şapte conducători auto a fost aplicată şi măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravenţional al R.M.

De asemenea, în cadrul controalelor inopinate efectuate la sediul operatorilor de transport de persoane contra cost în regim de taxi, doi operatori de transport rutieri s-a ales cu amendă în mărime de 600 u.c., ceia ce constituie 30 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, art. 49 “nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operaţiuni de transport rutier a obligaţiilor stabilite”, sancţiuni prevăzute de art. 197 alin. (29) al Codulu Contravenţional.

Agenţia atenţionează toţi conducătorii auto antrenaţi la efectuarea operaţiunilor de transport rutier contra cost de persoane în regim de taxi, precum şi operatorii de transport rutieri, să asigure prezenţa la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activităţii pe care o desfăşoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranţă şi confort.

 
Similare
RECOMANDĂRI