Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Temperaturile ridicate favorizează răspândirea virusului gripal. În ultima săptămână, în Chişinău au fost înregistrate 10 cazuri

În ultima săptămână, în Chişinău, au fost înregistrate zece cazuri de gripă. Medicii spun că temperaturile ridicate favorizează răspândirea virusului gripal. Cei mai afectaţi de sunt copii, bătrinii, bolnavii cronici dar şi pesoanenele cu imunitatea scăzută şi cei nevaccinaţi. 

90 de persoane cu simtome caracteristice gripei s-au adresat la medic săptămână trecută. La zece dintre ei boala a fost confirmată de analizele de laborator.

TATIANA BUCEARSHI,  şef Direcţia Sănătate şi Protecţie Socială: „Cinci de timp B, patru tip H1N1 şi un caz AH3 N2, cazuri de deces nu s-au înregistrat”.

Tot pe parcursul săptămânii trecute, 2455 de persoane s-au ales cu infecţii ale căilor respiratorii. Numărul cazurilor s-a dublat în comparaţie cu săptămâna precedentă. Cel mai des s-au îmbolnăvit copii. 59 de bolnavi aflaţi în stare mai gravă au fost internaţi în spital.

TATIANA BUCEARSHI, şef Direcţia Sănătate şi Protecţie Socială: „Cauza avem şi timpul favorvabil pentru aceste infecţii. Persoanele nu se adresează la timp la medic, adresările la medic să fie prin chemarea medicului de familie de domiciliu, nu se recomandă ca persoana să meargă în locuri publice şi să infecteze alte persoane, totodată respectarea regimului sanitaro-igienic”.

Săptămâna trecută medicii au înregistrat şi 328 de cazuri de boli  infecţioase şi intoxicaţii, cu 20 de cazuri mai mult decât săptămâna precedentă.
Similare
RECOMANDĂRI