Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Timpul petrecut în faţa ecranelor ar avea legătură directă cu declanşarea obezităţii sau a depresiei

Captivi în faţa ecranelor inteligente, tot mai mulţi copii au probleme de sănătate. Medicii trag semnale de alarmă şi spun că părinţii ar trebui să trateze fenomenul cu mai multă responsabilitate. În cabinete le intră, tot mai des, copii cu tulburări de comportament. Copiii nu ştiu să interacţioneze cu ceilalţi, din cauza ecranelor ce îi ţin ocupaţi pe termen nelimitat. Un prim pas este limitarea accesului la tehnologie înaintea somnului.

Antonia şi Petra sunt gemene. Au aproape 6 ani. Ca mulţi copii de vârsta lor, sunt atrase de tot ce înseamnă tehnologie. Mai ales de mirajul ecranului, unde poveştile cu prinţese au mai mult farmec.

Acum sunt în vacanţă şi încă se mai bucura de un program lejer.

Părinţii le-au impus limite, ştiu că ecranul nu e cel mai de încredere companion. Dar nici nu pot renunţa cu totul la tehnologie.

Studiile au demonstrat că tehnologia în exces eliberează în creier o cantitate mare de dopamină sau substanţa plăcerii aşa cum este supranumită. Aceeaşi care vine din jocurile de noroc, alcool şi fumat.

Specialiştii atrag atenţia că dispozitivele electronice sunt foarte periculoase mai ales înainte de culcare. Pot provoca tulburări grave ale somnului şi înrăutăţesc starea generală de sănătate. În cabinetele de psihiatrie, medicii deja văd efectele dependenţei de lumină albastră a ecranului.

Unele cercetări ştiinţifice au demonstrat că timpul petrecut în faţa ecranelor are legătură directă cu declanşarea obezităţii sau a depresiei în rândul copiilor.
Similare
RECOMANDĂRI