Ultima săptămână în care cetăţenii pot beneficia de reducere la achitarea primei de asigurare medicală
Vizualizari:

Ultima săptămână în care cetăţenii pot beneficia de reducere la achitarea primei de asigurare medicală

Compania Naţională de Asigurări în Medicină reaminteşte că persoanele care se asigură în mod individual pot achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri până în data de 1 aprilie inclusiv.

În această perioadă, cetăţenii beneficiază de reduceri în mărime de 75%, 60% şi 50% din valoarea primei.

Astfel, proprietarii de teren agricol au reduceri de 75% şi achită 1014 lei prin intermediul agenţiilor teritoriale ale CNAM. La rândul lor, persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% şi achită 1622,40 de lei la agenţiile teritoriale ale CNAM. Fondatorii de întreprinderi individuale, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova achită 2 028 lei, ceea ce reprezintă jumătate din prima de asigurare medicală.

După 1 aprilie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislaţie vor plăti integral prima AOAM, cu amendă de la 750 la 1650 de lei şi penalitate de întârziere (0,1% din prima de asigurare pentru fiecare zi de întârziere), iar statutul de asigurat va fi activat doar după şapte zile din momentul achitării.

Pentru detalii despre modalitatea de plată a primei AOAM în sumă fixă, accesaţi link-ul http://cnam.md/?page=41 sau apelaţi Info CNAM - numărul de telefon 0 800 99999.

Similare
RECOMANDĂRI