Un agent economic s-a eschivat de la declararea plăţilor vamale şi a uitat să declare patru tone de peşte, la vamă
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Un agent economic s-a eschivat de la declararea plăţilor vamale şi a uitat să declare patru tone de peşte, la vamă

În încercarea de a se eschiva de la achitarea plăţilor vamale, un agent economic autohton a ”uitat” să declare trei tone de peşte viu organului vamal. Marfa, estimată la suma de 100 000 lei, era transportată din Ucraina pentru a fi comercializată în Republica Moldova.

Cazul a avut loc în localitatea Ştefan Vodă, unde echipele mobile ale Serviciului Vamal au stopat un autovehicul, despre care deţineau informaţii că ar fi implicat în trafic ilicit de mărfuri. Conform actelor de însoţire, acesta transporta patru tone de peşte în stare proaspătă.

Vameşii aveau suspiciuni cu privire la neconcordanţa datelor privind cantitatea indicată în documente, fapt ce i-a determinat să efectueze un control fizic detaliat. După inspectarea mijlocului de transport, ofiţerii vamali au depistat în total şapte tone de peşte viu, trei dintre care nu au fost declarate.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. Conform procedurii, pentru a dispune de marfa ridicată, agentul economic urmează să achite integral plăţile vamale pentru lotul nedeclarat, cu atragerea acestuia la răspundere materială şi contravenţională.

Similare
RECOMANDĂRI