Un an de la jaful fără urme de la MAIB. Păgubiţii continuă să ceară băncii să restituie banii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un an de la jaful fără urme de la MAIB. Păgubiţii continuă să ceară băncii să restituie banii

Astăzi se împlineşte un an de la jaful fără urmă de la filiala Buiucani a Moldova Agroindbank. Deşi conducerea băncii a garantat păgubiţilor că vor restitui banii, clienţii băncii spun că acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, acum câteva zile, un grup de clienţi a adresa o nouă scrisoare preşedintelui MAIB.

„În 06 iulie 2020 va fi un an de la producerea furtului din casetele de siguranţă unde noi păstram banii noştri la filiala Buiucani, banii pe care banca a garantat să-i păstreze în siguranţă, însă noi am rămas fără bani şi din acel moment nu mai avem viitor, întrucât am pierdut totul. Am avut un an plin de retrăiri şi probleme de ordin personal şi profesional cauzate de atitudinea nepăsătoare şi iresponsabilă a băncii.

Banca a promis să depună toate eforturile pentru a găsi hoţii şi pentru a recupera banii noştri. Însă, în timp de un an nu a existat nici un progres în această promisiune. Între timp, noi am aflat că furtul a fost organizat din interiorul băncii, ceea ce spulberă reputaţia oricărei instituţii financiare”, se spune în scrisoarea clienţilor. 

Păgubiţii au solicitat o întrevedere cu conducerea băncii, pentru astăzi, însă oamenii spun că banca a fost închisă în mod de urgenţă şi nimeni din reprezentanţii băncii nu a ieşit la discuţii. 

„La această atârnare neglijentă a băncii, noi am decis să continuăm protestul. Suntem distruşi de problemele pe care ni le-a cauzat această bancă iresponsabilă. Vom continua protestul până la restituirea banilor noştri, pentru că nu avem altă ieşire”, anunţă păgubiţii. 

Amintim că, potrivit Inspectoratului General de Poliţie (IGP), la 6 iulie 2019, dintr-o filială a MAIB au fost sustrase bunuri din 84 de casete individuale, având de suferit 31 de persoane. Suma prejudiciului este de aproape 30 de milioane de lei.
 

Jaf ca în filme. O bancă din Chişinău a fost furată noaptea trecută. Nu a lucrat niciun semnal, nicio alarmă, absolut nimic

Detalii despre jaful de la Agroindbank: Suma pagubelor se ridică la 30 de milioane lei

Poliţia vrea înăsprirea legislaţiei în ce priveşte securitatea băncilor

Similare
RECOMANDĂRI