Un avion Air Moldova, blocat pe aeroportul din Dublin din cauza datoriilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un avion Air Moldova, blocat pe aeroportul din Dublin din cauza datoriilor

Pe aeroportul din Dublin astăzi, 10 ianuarie, a fost anulat un zbor spre Chişinău. Compania aeriană Air Moldova precizează că motivul a fost datoria istorică acumulată în perioada în care Air Moldova era o companie de stat, transmite IPN.

„În legătură cu introducerea unor măsuri restrictive asupra zborurilor cauzate de pandemia COVID-19, lipsa mijloacelor financiare a dus la suspendarea plăţilor datoriei acumulate. Astfel, pe 9 februarie, după zborul 9U 831 Chişinău-Dublin, aeronava Airbus 319 ER-AXL, după aterizarea în Dublin, nu a primit permisiunea de a zbura înapoi spre Chişinău”, menţionează compania într-un comunicat de presă.

Potrivit Air Moldova, această acţiune este fără precedent în istoria companiei, iar actualmente s-a ajuns la un acord pentru a rezolva „problema controversată”.

Pasagerii zborului Dublin-Chişinău, care trebuia să aibă loc pe 10 februarie, vor fi transportaţi la Chişinău pe 13 februarie. Compania dă asigurări că toţi pasagerii zborului anulat au beneficiat de cazare la hotel, li s-a asigurat hrană, precum şi sprijinul informaţional necesar.

Toate cheltuielile au fost acoperite de compania Air Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI