Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon, în urma fermentării vinului
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon, în urma fermentării vinului

Un bărbat de 68 de ani a decedat în propriul beci, după ce s-ar fi intoxicat cu dioxid de carbon, degajat în urma procesului de fermentare a vinului.

Vecinii au fost cei care au anunţat Serviciul de Dispecerat 901 Sud, şi tot ei au scos corpul neînsufleţit al bărbatului, locuitor al satului Roşu, raionul Cahul. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă roagă cetăţenii să fie foarte prudenţi, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.

Pentru a verifica nivelul de concentraţie cu vapori periculoşi, atunci când mergeţi în beci, e recomandat să aprindeţi o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependenţă de durata de ardere a lumânării. Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viaţa în pericol.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, acesta este primul caz de intoxicaţie cu dioxid de carbon, înregistrat în această toamnă în toată ţara.
Similare
RECOMANDĂRI