Un bărbat a suportat arsuri de gradul II după ce a încercat să testeze cu un chibrit aprins butelia de gaz
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un bărbat a suportat arsuri de gradul II după ce a încercat să testeze cu un chibrit aprins butelia de gaz

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a suportat combustii termice de gradul II ale gambelor, după ce a încercat să testeze cu un chibrit aprins butelia de gaz de tip propan butan. Cazul a fost înregistrat într-o casă de locuit din localitatea Ursoaia, raionul Căuşeni.

Situaţia a avut loc în bucătăria încăperii în timp ce bărbatul a aprins un chibrit pentru a verifica dacă butelia este funcţională. Flacăra emanată i-a provocat arsuri, însă persoana nu s-a adresat imediat la medici, dar după două zile a solicitat intervenţia doctorilor. Acesta a fost internat la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri. 

La faţa locului pentru investigaţii au intervenit angajaţii IGSU şi ai Inspectoratului teritorial de poliţie. Cazul este cercetat.

În acest context, pompierii îndemnă oamenii să nu utilizeze butelii de gaz în încăperi, dar să le amplaseze în exterior în dulapuri metalice la distanţe sigure de locuinţă. Mai mult, pentru a evita producerea deflagraţiilor şi a incendiilor, persoanele trebuie să se asigure că instalaţiile nu sunt defecte şi nu sunt conectate improvizat, iar verificarea acestora să nu fie efectuată prin intermediul flacărei deschise.

În vederea evitării situaţiilor de risc Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat “Campania de prevenire a exploziilor în urma utilizării instalaţiilor alimentate cu gaze”. Activitatea se desfăşoară în toate localităţile ţării şi are drept scop informarea populaţiei despre riscuri şi posibilitatea de a fi evitate.  

Similare
RECOMANDĂRI