Un bărbat din Soroca riscă şase ani de închisoare pentru mai multe furturi comise în capitală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat din Soroca riscă şase ani de închisoare pentru mai multe furturi comise în capitală

Oamenii legii au reţinut un bărbat de 31 ani, originar din r-nul Soroca, pentru mai multe furturi comise pe teritoriul capitalei pe parcursul lunilor iulie- septembrie . Individul anterior a mai fost cercetat penal pentru infracţiuni similare.

Primul caz a fost înregistrat pe data de 27  iulie a anului curent, când  Serviciul de gardă a inspectoratului a fost alertat de către victima, un bărbat de 31 de ani. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanţelor. Barbatul în vârstă de 51 de ani, a comunicat că în timp ce se afla pe bd. Traian, o persoana necunoscută s-a apropiat de el, şi sub pretextul efectuării unui apel telefonic, i-a cerut telefonul mobil de model ,, Samsung” , după care cu telefonul însuşit a fugit într-o direcţie necunoscută. Prejudiciul cauzat constituie 2650 lei.

Alt caz a fost înregistrat pe data de 18 august , când suspectul a pătruns prin acces liber  într-o staţie Peco de pe str. Trandafirilor, de unde a sustras 5 dispozitive ,, IQOS ’’ în valoare totală de 6400 de lei, după care a părăsit locul infracţiunii.

Pe data de 3 septembrie , suspectul a mai sustras un telefon mobil de model ,, Samsung ” în valoare de 5000 de lei dintr-un supermarket amplasat pe bd. Cuza Vodă.  Telefonul aparţinea  angajatei magazinului, în vârstă de 18 ani, care a declarat poliţiştilor că s-a îndepărtat de tejgheaua unde se afla telefonul mobil pentru câteva clipe , iar când s-a întors telefonul nu mai era. Acţiunile individului au fost surprinse şi de camerele de supraveghere din magazin.

Poliţiştii au dispus mai multe acţiuni de investigaţie pentru stabilirea şi identificarea individului. Ulterior acesta a fost identificat şi reţinut de către forţele de ordine fiind escortat la inspectorat. În cadrul audierilor individul şi-a recunoscut vinovăţia.

Bărbatul  a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore în zolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi este cercetat  penal pentru furt şi escrocherie, fapte pentru care conform legislaţiei penale în vigoare riscă până la 6 ani de închisoare.

Similare
RECOMANDĂRI