Un câmp de porumb de 100 ha s-a aprins la Ungheni. Pompierii au luptat cu flăcările mai bine de cinci ore
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un câmp de porumb de 100 ha s-a aprins la Ungheni. Pompierii au luptat cu flăcările mai bine de cinci ore

Noaptea aceasta pompierii din raionul Ungheni au fost solicitaţi să intervină la lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată. Potrivit datelor operative IGSU, arderea s-a produs în apropierea localităţii Blândeşti, raionul Ungheni.

La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri care au stabilit că flăcările au cuprins mai multe hectare de mirişte uscată pe un câmp de porumb.

Angajaţii IGSU au reuşit prompt să localizeze focarele, astfel evitând răspândirea incendiului spre o pădure în apropierea câmpului afectat. Incendiul a fost lichidat către ora 04:51 de minute, iar focul a nimicit 100 ha de mirişte uscată. Nimeni nu a avut de suferit.

Circumstanţele şi cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. În acest context, pompierii îndeamnă cetăţenii să nu aprindă frunzele, vegetaţia uscată, dar şi resturile menajere.

O simplă scânteie poate genera incendii de proporţii în condiţii de umeditate redusă şi vânt puternic. În caz de situaţii de risc oamenii sunt rugaţi să apeleze Serviciul 112.
Similare
RECOMANDĂRI