Un cetăţean al Ucrainei, depistat cu permis fals la fontieră
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un cetăţean al Ucrainei, depistat cu permis fals la fontieră

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Cahul au depistat un cetăţean al Ucrainei care şofa ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

Conducătorul auto, cetăţean al Ucrainei, avea un comportament ciudat şi era nesigur în declaraţii, în timp ce i se verifica documentul auto.

Permisul de conducere, care ar fi eliberat în 2014 de autorităţile ucraineşti pentru toate categoriile, a fost supus controlului amănunţit cu ajutorul tehnicii speciale. Din primele cercetări s-au confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră - documentul a fost falsificat. În cadrul audierii conducătorul auto a precizat că obţinuse legal permisul, fiind primit la una din secţiile de eliberare a actelor din regiunea Odessa.

Permisul de conducere a fost reţinut şi va fi transmis spre expertiza tehnico-judiciară, iar cercetările sunt continuate de către angajaţii Poliţiei de Frontieră în vederea stabilirii circumstanţelor infracţiunii constatate. Totodată, a fost autorizată trecerea frontierei de stat bărbatului documentat, însă la volanul maşinii a urcat soţia acestuia.

Similare
RECOMANDĂRI