Un cetăţean ucrainean, care deţinea permis de conducere fals, a fost documentat la frontiera de stat a Republicii Moldova
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un cetăţean ucrainean, care deţinea permis de conducere fals, a fost documentat la frontiera de stat a Republicii Moldova

Un cetăţean al Republicii Moldova şi un cetăţean al Ucrainei au fost documentaţi în acest weekend în punctele de trecere Palanca şi Criva. Aceştia deţineau permise de conducere falsificate.

Un ucrainean în vârstă de 62 de ani s-a prezentat la linia de control cu un autoturism Rover 45, pe sensul de ieşire din Republica Moldova prin punctul de trecere Palanca. Şoferul deţinea un permis de conducere fals, care ar fi fost eliberat de autorităţile de drept din Ucraina. Bărbatul, fiind supus audierii, a fost rezervat în a oferi detalii, menţionând că şi l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute, căreia i-ar fi oferit suma de 200 $.

În cel de-al doilea caz, un cetăţean al Republicii Moldova în vârstă de 29 de ani riscă să fie cercetat penal pentru uz de fals în acte. Acesta avea intenţia de a primi autorizarea de intrare în ţară prezentând permisul de conducere moldovenesc neveridic. Potrivit, Poliţiei de Frontieră,  seria documentului aparţine unui alt conaţional. Tânărul a comunicat că nu cunoaşte despre cele depistate.

În ambele cazuri, cetăţenii riscă amendă penală în mărime de până la 32500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, se menţionează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Similare
RECOMANDĂRI