Un copil de nouă ani s-a înecat într-un iaz din Călăraşi
Vizualizari:

Un copil de nouă ani s-a înecat într-un iaz din Călăraşi

Un copil de nouă ani şi-a pierdut viaţa după ce a mers, împreună cu un prieten, pe suprafaţa unui iaz, iar gheaţa a cedat. Prietenul său, în vârstă de 12 ani, a reuşit să iasă din apă şi să cheme ajutor, însă pentru băiatul de nouă ani a fost prea târziu. Nenorocirea s-a produs în satul Săseni din raionul Călăraşi.

Contactată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Călăraşi, Cristina Vicol, a declarat că apelul la 112 a fost efectuat de către un localnic. Sosiţi la faţa locului, oamenii legii au stabilit că cei doi copii, au intrat prin acces liber într-o gospodărie care avea un bazin acvatic. Dorind să se alunece pe suprafaţa gheţii subţiri formate deasupra lacului, băieţii s-au prăbuşit în apă.

Cel mai mare a reuşit să iasă la suprafaţă şi a mers acasă la mama prietenului său. La faţa locului, au venit mai mulţi localnici care l-au scos din apă pe copilul de nou ani. Acesta era în stare de inconştienţă. Între timp, a ajuns şi o ambulanţă. După mai multe manevre de resuscitare, medicii au constatat decesul.

Totul s-a întâmplat într-o gospodărie în care nu locuia nimeni, nu departe de casa familiei băiatului decedat. Iazul a fost amenajat vara trecută şi nu a fost îngrădit. Adâncimea acestuia este de 2-3 metri.

Serviciul Hidrometeorologic de stat atenţionează că, în legătură cu încălzirea vremii, în perioada 9-11 februarie, în râurile mici şi bazinele de apă din ţară, se vor distruge treptat formaţiunile de gheaţă. Gheaţa este fragilă şi îmbibată cu apă, iar ieşirea pe ea prezintă pericol..
Similare
RECOMANDĂRI