Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un dispozivit mic si uşor de folosit poate salva copiii aflaţi în pericol

Un dispozivit mic si uşor de folosit poate salva copiii aflaţi în pericol. Butoanele de panică, sunt gadget-uri ce au devenit o necesitatea pentru părinţii care sunt la muncă, departe de copii. De la începutul anului, agenţii de la firmele de pază au intervenit în zeci de cazuri pentru a oferi ajutor copiilor care se aflau singuri acasă, atunci când infractorii au încercat să intre în locuinţă.

spune că îi este tot mai greu să-şi supravegheze permanent fetiţa de şase ani, mai ales atunci când participă la concerte. Tehnologiile moderne îi vin în ajutor.

„Am avut un incident neplăcut în locuinţa anterioară unde am locuit. Au intrat răufăcătorii în casă. O perioadă eram foarte stresată, Alexandra încă nu era. Eu eram foarte stresată şi îmi făceam griji, când o să apără ce o să facem Suntem la concerte, revenim seara târziu sau dimineaţă. Şi atunci râmâne ori bona, ori mămica mea care avea grijă de Alexandra, atunci pentru liniştea tuturor am apelat la serviciile unei agenţii de securitate”, a spus Cornelia Ştefăneţ .

Spre deosebire de telefoanele mobile, dispozitivul poate fi folosit uşor chiar şi de copiii care nu sunt familiarizaţi cu tehnologia.

Butonul de panică funcţionează foarte simplu. Atunci când este apăsat, alarma este înregistrată imediat la dispeceratul firmei de securiatea şi o echipa de intervenţie este trimisă la adresa cu probleme.

„Alexandra, de vreo două ori a apăsat pe acest buton din neatenţie şi băieţii au venit foarte repede. Trebuia să explic că copilul a crezut că este o jucărie. Dar în caz de urgenţă este foarte uşor de a apela la acest buton”, a spus Cornelia Ştefăneţ .

Potrivit administratorilor firmelor de pază, de la începutul perioadei de pandemie, de când cei mici fac cursuri online, numărul apelurilor a crescut.

„Conform statisticilor solicitările din partea copiilor care stau singuri acasă au devenit mai frecvente, datorită faptului că învăţământul este la distanţă. Chiar recent a fost un caz la o casă privată, unde copiii care locuiau acolo, au solicita intervenţia noastră, deoarece persoane necunoscute se află la ei pe teritoriu. Deja au intervenit, echipajul de intervenţie şi a oferit ajutorul necesar. Era o persoană care nu a putut explica prezenţa sa pe teritoriul privat, dar s-a stabilit că nu-i la prima abatere de la lege”, a spus SERGIU COJOCARI, director comercial firmă de pază.

În funcţie de buget puteţi să vă instalaţi camere de supraveghere, alarme sau senzori de mişcare. Toate pot fi conectate la dispeceratele unor firme de pază. Pentru acest serviciu va trebui să scoateţi lunar din buzunar în jur de 250 de lei. Sunt însă şi alterative. Ceasurile inteligente, care pot fi folosite ca un telefon inteligent şi le asigură copiilor acces la internet, au GPS şi buton de panică.

„Toată informaţia de care aveţi nevoie, unde se află copilul, la câţi metri, la câţi paşi distanţă, exact artată ca un GPS obişnuit, aveţi toată informaţia pe ceas. Plus la aceasta, puteţi efectua apeluri video să vorbiţi cu copii, sau puteţi să-i ascultaţi în timp ce ei sunt la şcoală.Spre exemplu copil a fost undeva după şcoală, nu a mers direct acasă. S-a întâmplat aşa că a mai plecat cu prietenii undeva, dumneavoastră la fel puteţi să-i monitorizaţi pe telefon”, a spus  NICOLAE CODREANU, consultant.

Oferta produselor prin care se pot monitoriza şi supraveghea copiii este diversă. Importantă rămâne însă educaţia pentru ca cei mici să ştie care sunt factorii de risc, să-i evite şi să fie mereu în siguranţă.
Similare
RECOMANDĂRI