Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un grup de funcţionari a prejudiciat bugetul de stat cu aproape un milion de lei

Procurorii de la Combaterea Criminalităţii au descins astăzi în 20 de birouri pentru înmatricularea maşinilor şi în staţii de testare auto din Chişinău, dar şi sudul Republicii Moldova. Mai mulţi angajaţi sunt suspectaţi că falsificau acte oficiale de înmatriculare şi testare tehnică a mijloacelor de transport.

Toată schema infracţională ar fi fost pusă în aplicare în mai multe birouri de înmatriculare a autovehiculelor şi la staţiile de testare auto din Chişinău şi din sudul ţării. Funcţionarii falsificau documentele necesare înmatriculării mijloacelor de transport, dar şi pe cele de la testarea tehnică. Banii pentru documentele false nu mai treceau prin contabilitate şi ajungeau direct în buzunarele funcţionarilor.

Procurorii au stabilit că în cel puţin 500 de cazuri nu a fost achitată taxa de drum.

După ce au scotocit prin birourile celor de la Înmatriculări şi de la Staţiile de testare auto, anchetatorii au trecut la audieri. Trei suspecţi au fost reţinuţi. Ei sunt experţi de înmatriculare a transporturilor auto şi ar putea fi cercetaţi pentru cel puţin două capete de acuzare.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi încă cinci ani pentru perfectarea şi folosirea documentelor false.
Similare
RECOMANDĂRI