Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un grup de voluntari din Coreea de Sud predă cursuri de IT şi limbă coreeană tinerilor din Sîngerei

Cultura şi limba coreeană sunt mai aproape de tinerii din Sîngerei. Timp de o lună, un grup de voluntari din Coreea de Sud vor preda tinerilor din raion cursuri gratuite de IT şi limba coreeană. Orele se desfăşoară la Centru pentru Tineret.

Cursurile sunt predate de cinci voluntari veniţi din Coreea de Sud. Unul dintre ei este Kim.
 
„Moldovenii sunt foarte amabili cu noi. Toţi ne salută când mergem pe stradă”, spune Kim JI MYEONG, voluntar, Coreea de Sud.
 
Voluntarii îşi propun să înveţe tinerii basarabeni lucruri de bază din cultura coreeană şi desigur, cursuri de IT. Ei sunt convinşi că acest lucru le va reuşi pentru că spun ei, tinerii din Sângerei sunt foarte curioşi şi dornici de a descoperi lucruri noi.
 
„Sunt foarte ingenioşi. Prind repede, îşi fac activităţile mai bine decât am crezut.  Îi vom învăţa cultura coreeană, limba coreeană şi sper că le vor place activităţile noastre”.
 
Zilnic, la cursuri vin circa 60 de tineri din tot raionul Sângerei. Pentru ei este o oportunitate extrem de rară de a învăţa lucruri noi din ţara cu cea mai mare pondere a companiilor de înaltă tehnologie.
  
Dacă unii au ales IT, Mădălina, în schimb, nu pierde nicio lecţie de limba coreeană.
 
„La terminarea cursului li se va oferi un certificat al Ministerului Tehnologiei Informaţiei din Coreea de Sud, iar cei mai buni vor fi invitaţi în Coreea de Sud să continue aceste cursuri. un lucru binevenit pentru tinerii din Sângerei”, spune Mihai Bârsan, vicepreşedintele raionului Sângerei. 
 
Cursurile se vor încheia la sfârşitul lunii iulie.
Similare
RECOMANDĂRI