Un lan de cânepă verde, dar şi două acte false au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în nordul Republicii Moldova
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un lan de cânepă verde, dar şi două acte false au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în nordul Republicii Moldova

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova au prezentat, săptămâna trecută, la controlul de fontieră, pe sensul de ieşire din ţară, asigurări auto Cartea Verde false. Tot săptămâna trecută, poţiştii de frontieră au depistat un lan de cânepă verde, la 200 de metri de linia de frontieră cu Ucraina.

Primul document fals a fost identificat în punctul de trecere Briceni. Potrivit Poliţiei de Frontieră, un şofer din R. Moldova a prezentat o poliţă de asigurare auto a maşinii Ford Transit falsă. Documentul ar fi fost eliberat de o companie de asigurări din Franţa. Neregulile depistate în asigurarea auto au fost: inscripţiile neautentice, greşeli gramaticale, dar şi lipsa informaţiei în bazele de date.

În al doilea caz, un cetăţean din Republica Moldova a prezentat o asigurare auto Cartea Verde falsă pentru Wolkswagen Passat, în punctul de trecere Otaci. Actul ar fi fost emis de autorităţile competente ale Ucrainei. Automobilul Wolkswagen Passat, înmatriculat în Federaţia Rusă, a fost supus verificărilor suplimentare cu ajutorul tehnicii speciale. Poliţiştii de frontieră au stabilit că blancul Cărţii Verzi nu are semnele de protecţie şi că acesta ar aparţine altui automobil.

În ambele cazuri, asigurările auto internaţionale au fost ridicate şi transmise către expertiza tehnico-judiciară.

În weekendul trecut, angajaţii Poliţiei de Frontieră Ocniţa au descoperit parcele de teren cu cânepă verde la 200 metri de linia de frontieră cu Ucraina, pe direcţia localităţilor Naslavcea-Leadova. Plantele creşteau pe o suprafaţă de 20 m2 şi atingeau o înălţime de 150 cm. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Fronitieră, plantele nu erau îngrijite, însă erau răspândite haotic prin tufişuri şi alte soiuri de plante sălbatice. Cânepa a fost colectată în saci şi depozitată la sediul SPF Ocniţa, până la luarea unei decizii referitoare la nimicirea acesteia.

Similare
RECOMANDĂRI