Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou ajutor umanitar din partea României pentru R. Moldova

În următoarele două zile, la Chişinău, va ajunge prima tranşă din ajutorul umanitar de peste 2 milioane de euro oferit de guvernul României pentru combaterea pandemiei de coronavirus. După o şedinţă de guvern, premierul României, Florin Cîţu, a anunţat că prima tranşă conţine peste 5 milioane de măşti, o sută de mii de combinizoane şi o sută de mii de mănuşi.

Potrivit premierului României Florin  Cîţu, guvernul de la Bucureşti a aprobat alocaţiile financiare pentru acordarea ajutorului promis de preşedintele Klaus Iohannis în timpul vizitei sale la Chişinău.

FLORIN CÎŢU premierul României: În data de 4 februarie, guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă  cu titlul gratuit autorităţilor din Republica Moldova. Din delegaţie vor face parte reprezentanţi ai Inspectoratului General pentu Situaţie de Urgenţă din 8 persoane.

Echipamentele medicale de primă necesitate ar urma să ajungă la Chişinău în următoarele două zile.

FLORIN CÎŢU premierul României: Ajutorul umanitar în prima fază, va consta în echiapemente de protecţie medicală, 5 milioane măşti chirurgicale, 100 de mii de măşti  FFP3, o sută de mii de combinizoane, o sută de mii mănuşi nesterile.

Într-un mesaj pe o pagină socială, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a mulţumit autorităţilor de la Bucureşti pentru susţinere şi pentru că nu au ezitat să ofere rapid un nou ajutor umanitar extrem de necesar medicilor în lupta cu pandemia de COVID-19.  


 
Similare
RECOMANDĂRI