Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou protest al transportatorilor anunţat în PMAN

Transportatorii sunt nemulţumiţi că guvernanţii protejează parteneriatul public-privat pentru administrarea autogărilor din Republica Moldova. Ei spun că de pe urma contractului au beneficiat doar cei care au pus mâna pe sediile şi terenurile acestor staţii. Pentru a-şi face auzit punctul de vedere, Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto va organiza un protest, pe 7 octombrie, în faţa Guvernului.

Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto a depus astăzi la Primăria Chişinău o notificare privind organizarea acestei manifestaţii. Transportatorii consideră că unicul scop al parteneriatului public-privat privind administrarea autogărilor a fost furtul imobilelor în care acestea îşi desfăşoară activitatea.  

„Este un proiect nociv şi pentru stat. El a fost pornit încă de fosta guvernare şi evident că urmărea scopul de a dalapida statul de la proprietăţile acestea. Vedem că un om de afacere cu conexiuni politice 00:59 MUSCĂ 01:02 după ce a preluat proiectul cu staţii auto şi gări, guvernarea imediat şi-a schimbat atitudinea faţă de acest proiect şi deja nu se mai insistă pe rezilierea contractului şi pe întoarcerea gărilor în proprietatea statului”, a spus OLEG ALEXA, preşedintele consiliului APOTA.

Organizatorii speră că la protest vor fi prezenţi o sută de transportatori cu vehiculele lor.

„Noi vom fi vreo sută, dar uitaţi-vă care vor fi regulile. Şoferii vor sta în unităţile de transport, singuri. Pentru că măsurile anticovid nu ne permit mai mult de 50.  Vom sta la volan, vom claxona, ne vom expune poziţia apoi şoferii vor pleca”, a precizat OLEG ALEXA.

Protestul va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 11:00.
Similare
RECOMANDĂRI