Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un român din nordul Bucovinei creşte porumbei din copilărie. O face din dragoste şi vrea să insufle şi altora această pasiune

Porumbeii, simbolizează armonie şi împăcare. De acest lucru se conving mai cu seamă cei care au descoperit aceste sentimente trăind în preajma acestor păsări deosebite aproape toată viaţa. E şi cazul unui român din nordul Bucovinei care creşte porumbei din copilărie. Chiar dacă are mulţi porumbei domesitici, cunoaşte trăsăturile fiecăruia dintre ei şi ştie cum să-i trateze dacă se îmbolnăvesc. O face din dragoste şi vrea să le insufle şi altor oameni această pasiune.

Ion Bodnăraş a descoperit plăcerea de a creşte porumbei când avea 10 ani, şi de atunci, aceste păsări fac parte din viaţa lui.

ION BODNĂRAŞ, preşedintele Frederaţiei de sport columbofil din Ucraina: „Pasiunea faţă de porumbei a apărut când eram copil, aveam 10 ani. Primii prorumbei i-am primit cadou de la un prieten. Tătăl meu, însă, nu era tare cointeresat. După o conferinţă familială ne-au dat voie să ţinem 3 perechi.”

Au trecut 21 de ani de atunci, iar astăzi, Ion Bodnăraş are peste 200 de porumbei. În 2008, a înfiinţiat Frederaţia de sport columbofil din Ucraina şi tot atunci a fost ales preşedinte al acesteia.

ION BODNĂRAŞ, preşedintele Frederaţiei de Sport Columbofil din Ucraina: „Acest porumbel este de specie Roler de Bucovina, este cartea de vizită a Bucoveniei. MUSCĂ Şi fiind că sunt de ai noştri, bucovineni mă mai ocup şi cu ei.”

În decursul mai multor ani, porumbeii lui Ion Bodnăraş au cucerit numeroase trofeie, diplome şi medalii.  

ION BODNĂRAŞ, preşedintele Frederaţiei de Sport Columbofil din Ucraina: „Aceste cupe şi medalii aparţin porumbeiilor noştri, ei au câştigat. Nu le-am câştigat eu le-au câştigat porumbei. Timp de 20 de ani au câştigat porumbeii noştri.”

Ion Bodnăraş vrea să insufle şi nepoţilor săi dragostea pentru porumbei, păsări care simbolizează pacea interioară, armonia şi împăcarea.
Similare
RECOMANDĂRI