Un sector de drum din centura Chişinăului este circulabil
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Un sector de drum din centura Chişinăului este circulabil

Circulaţia pe 5,5 km a drumului de ocolire M2 – Chişinău este permisă. Din cele patru benzi de circulaţie prevăzute pentru drumul de centură, două benzi sunt reabilitate integral.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), citată de Moldpres, lucrările au demarat la sfârşitul lunii septembrie 2019 şi se execută în sistem zigzag, pe partea dreaptă şi stângă a carosabilului, astfel încât participanţii la trafic să se deplaseze pe partea reparată a drumului.

“Reabilitarea drumului de centură va reduce formarea ambuteiajelor, asigurând confortul participanţilor la trafic, va elibera oraşul de traficul maşinilor de mare tonaj, va diminua poluarea aerului din oraş”, indică ASD.

În prezent, pe tronsonul cu o lungime totală de 6,5 km se execută lucrări de drenaj, de aşternere a straturilor de bază, de construcţie a terasamentelor, de reconstrucţie a sistemului rutier, de aplicare a marcajelor şi indicatoarelor rutiere.

Tronsonul este situat la circa zece kilometri la vest de Chişinău, iar lucrările se vor încheia integral până la sfârşitul lunii septembrie a anului 2021.

Pentru realizarea acestui proiect, Banca Europeană de Investiţii a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar de peste 9,9 milioane de euro.

Similare
RECOMANDĂRI