Un sector din oraşul Comrat, grav afectat în urma inundaţiilor. „În decurs de două - trei minute apa era în casă. Nici actele nu am reuşit să le strâng”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un sector din oraşul Comrat, grav afectat în urma inundaţiilor. „În decurs de două - trei minute apa era în casă. Nici actele nu am reuşit să le strâng”

Un sector din oraşul Comrat arată cumplit, în urma inundaţiilor de ieri. Furia apelor a măturat totul din gospodariile oamenilor şi a lăsat în urmă numai distrugeri. Multe locuinţe sunt într-o stare deplorabilă, iar oamenii sunt disperaţi şi speră că autorităţile le vor veni în ajutor.

Drumuri acoperite cu nămol, grădini din care nu a mai rămas nimic şi case pline cu apă. Sunt urmele cumplite ale ploii torenţiale de ieri, pe cea mai afectată stradă din oraşul Comrat. Şuvoaiele de apă au pătruns în locuinţele oamenilor ieri, în jurul orei zece, şi au distrus aproape tot ce au găsit în cale. Această casă a fost afectată în totalitate. Proprietarii sunt plecaţi peste hotare iar singurul ocupant al imobilului a suferit un şoc şi este acum la spital.

„Femeia este în vârstă. Încă puţin şi o lua apa. S-a ţinut de ţeava de gaz aproximativ jumătate de oră. Au venit vecinii, au dus-o la spital, era în stare de şoc”.

Astăzi, carabinerii scoateau din casă mobilierul plin cu nămol.  Rudele proprietarului nu ştiu dacă locuinţa va putea fi folosită curând.

DANIELA FOCŞA, reporter TVR MOLDOVA: „Dormitor, camera copiilor, camera de zi, bucătaria. Toată casa a fost inundata. Apa amestecata cu nămol s-a ridicat mai sus de un metru. Practic, tot ce se găseşte in locuinta a fost distrus. Mobila pluteşte în apă, electronicele s-au ars iar hainele sunt leoarca. De dimineata, proprietarii tot cară noroiul afara din casă şi nu stiu când vor termina”.

Şi într-o gospodărie de peste drum, militarii cărău namolul din curte, în timp ce propretarii încercau să-l scoată din casă. Spun că exact înainte de inudaţii au încheiat reparaţia locuinţei.

„În decurs de două, trei minute, apa era în casă. Eu nici actele nu am reuşit să le strâng. Totul trebuie aruncat, pentru că apa s-a ridicat până aici. Totul este umed, nici nu avem unde dormi”.

Tot ce aveau prin sere şi în grădină a fost acoperit de marea de noroi. Apa le-a ucis şi vieţuitoarele de prin curte.  

„Aproximativ 50 de găini, iepuri mici, peste 20. Şi câinii s-au înecat”.

De dimineaţă, echipajele de militari şi pompieri lucrează fără încetare la curăţarea gospodăriilor şi a drumurilor.

10 familii care nu-şi mai pot folosi locuinţele sunt cazate, temporar, în căminele Universităţii din Comrat.
Similare
RECOMANDĂRI