Un tânăr de 26 de ani, extrădat autorităţilor ucrainene, după ce a comis multiple infracţiuni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr de 26 de ani, extrădat autorităţilor ucrainene, după ce a comis multiple infracţiuni

Astăzi, în punctul de trecere a frontierei de stat Tudora a fost încheiată procedura de extrădare a unui cetăţean al Ucrainei. Tânărul de doar 25 de ani era dat în căutare internaţională pentru tortură, violenţă şi alte infracţiuni săvârşite pe teritoriul ţării de origine.

Persoana a fost reţinută acum o lună de către poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău, după aterizarea cursei Istanbul – Chişinău. În timpul verificărilor, s-a constatat că tânărul figurează în căutare internaţională cu scop de arest şi extrădare de către BNC Interpol Kiev. Acesta a reuşit să fie fugar aproape patru ani.

La 30 octombrie 2019, Judecătoria Chişinău, a emis o încheiere în numele Legii, prin care a fost admis demersul de extrădare din Republica Moldova în Ucraina, în scopul tragerii la răspundere penală a acestuia pentru infracţiunile comise anterior.

Până în ziua extrădării, persoana reţinută s-a aflat în detenţie în Penitenciarul nr.13 din mun. Chişinău. Iar în dimineaţa zilei de astăzi, poliţiştii de frontieră l-au extrădat organelor de ocrotire a normelor de drept din Ucraina. Acţiunea respectivă a avut loc în punctul de trecere Tudora – Starokozache, conform procedurii legale.

Similare
RECOMANDĂRI