Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr riscă până la patru ani de închisoare după ce a comis mai multe furturi în sectorul Botanica

Oamenii legii au reţinut un tânăr suspectat de comiterea a doua furturi pe parcursul lunii octombrie. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 16 de ani, originar din Chişinău, anterior documentat pentru infracţiuni analogice.

Suspectul a comis 2 furturi din oficii în sectorul Botanica, unde pătrundea prin forţarea lacătului, de unde sustrăgea bunuri de valoare. A comis 1 furt dintr-un magazin amplasat pe str. Decebal şi un alt furt dintr-un oficiu de pe aceeaşi stradă , dupa care acesta părăsea locul comiterii infracţiunii.

Prejudiciul total cauzat victimelor, este estimat la circa 16 000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de către ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală, suspectul în comiterea infracţiunilor a fost identificat, reţinut şi escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acţiunilor procesual penale acesta şi-a recunoscut vina, comunicând că bunurile sustrase le vindea la persoane necunoscute , iar banii pe care i-a sustras au fost cheltuiţi în scopuri personale.

Este de menţionat că individul nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior cercetat penal pentru infracţiuni analogice.

Actualmente, acesta este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, iar conform codului penal în vigoare, această infracţiune prevede sancţiune cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI