Un tânăr riscă să stea patru ani după gratii pentru furtul unui automobil
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un tânăr riscă să stea patru ani după gratii pentru furtul unui automobil

Ofiţerii secţiei investigare infracţiuni a Inspectoratului de Poliţie Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, în urma măsurilor întreprinse au reţinut un bărbat, fiind suspectat în comiterea unui furt din automobil. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 24 de ani, anterior judecat pentru infracţiuni analogice.

Suspectul, în seara de 15 iunie, având scopul sustragerii bunurilor altei persoane, prin acces liber a pătruns în automobilul de marca ,,Hyundai”, ce era parcat pe str. Socoleni,  de unde a sustras o geantă în care se aflau acte personale şi mijloace băneşti, după care a părăsit locul comiterii infracţiunii. Victima, în vârstă de 61 de ani a declarat că a lăsat pentru scurt timp automobilul nesupravegheat, iar când s-a întors a depistat lipsa genţii.

Prejudiciul estimat de către proprietarul unităţii de transport costituie 10 150 lei.

În urma măsurilor întreprinse de către ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală, suspectul în comiterea infracţiunii a fost identificat, reţinut şi escortat la inspectorat, pentru audieri. În cadrul acţiunilor procesual penale acesta şi-a recunoscut vina, comunicând că banii pe care i-a sustras au fost cheltuiţi în scopuri personale.

Actualmente, tânărul este plasat în arest pentru 30 de zile şi este cercetat penal pentru furt, iar conform codului penal în vigoare, riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI