Un troleibuz turistic va circula pe străzile capitalei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un troleibuz turistic va circula pe străzile capitalei

Un troleibuz turistic va circula pe străzile orașului Chişinău în zilele de sâmbătă și duminică, pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică. În celelalte zile, troleibuzul va circula pe una din rutele ordinare, deservite de către Regia Transport Electric Chişinău (RTEC).

Solicitat de IPN, şeful RTEC, Dorin Ciornîi, a menţionat că troleibuzul este cu mers autonom. În timpul săptămânii, acesta va circula pe ruta 30, spre Aeroport.

Roman Vitiuc, şeful Direcţiei generale, economie, comerţ şi turism la Primăria Chişinău, a declarat pentru IPN că, pe ruta turistica, călătoria cu acest troleibuz va fi gratuită, în regim pilot, până în primăvară, după care se va propune Consiliului municipal Chişinău aprobarea unui tarif. Până atunci, cheltuielile vor fi suportate de RTEC sau din bugetul municipal.

O iniţiativă similară a fost în 2014, dar nu a mers din cauza numărului mic de pasageri, la începutul anului 2019 a fost iniţiat un proiect similar, dar a fost stopat deoarece tariful aşa şi nu a fost supus votului de către Consiliul municipal Chişinău. Acum s-a mers pe o abordare mai complexă, şi anume pe difuzarea în troleibuz a ghidurilor audio despre locurile și monumentele istorice ale Chişinăului. Troleibuzul va trece pe la Turnul de Apă, Catedrala Mitropolitană, Clopotniţa, muzee, teatre etc.

În etapa următoare, se preconizează a fi plasate QR-coduri pentru accesarea informaţiilor despre obiectivele turistice şi istorice.

Iniţiativa este parte a proiectului dezvoltat în comun cu Agenţia Naţională pentru Turism Receptor (ANTRIM), în cadrul Planului de acțiuni care presupune dezvoltarea turismului în municipiul Chișinău.
Similare
RECOMANDĂRI