Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a făcut noi demersuri pentru înfiinţarea unei extensii la Orhei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a făcut noi demersuri pentru înfiinţarea unei extensii la Orhei

O delegaţie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), reprezentată de profesorul universitar Tudorel Toader, rectorul şi profesoarul universitar Corneliu Iaţu şi prorectorul pentru strategie, dezvoltare instituţională şi personal, a avut luni, 13 septembrie, o întrevedere cu Dinu Ţurcanu, preşedintele raionului Orhei şi cu Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei, unde au discutat privind posibilitatea înfiinţării unei extensiuni a UAIC la Orhei.

În cadrul acestei extensiuni urmează să funcţioneze, începând cu anul universitar 2022-2023, specializarea Geografia turismului din cadrul Facultăţii de Geografie şi Geologie, studii de licenţă, forma de învăţământ cu frecvenţă (la zi), pentru care vor fi disponibile 100 de locuri. De asemenea, tot în cadrul acestei extensiuni se intenţionează înfiinţarea specializării Chimie alimentară.

Autorităţile din Orhei vor pune la dispoziţie, cu titlu gratuit, spaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţilor didactice. Posibilitatea înfiinţării unei extensiuni la Orhei s-a conturat şi în urma vizitei efectuate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi de către Dinu Ţurcanu, preşedintele raionului Orhei, în luna martie a acestui an.

Atunci s-au evidenţiat aspecte privind oportunităţile de care pot beneficia tinerii din această regiune, accesând programe de studii universitare de licenţă sau master.

În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi are două extensiuni în Republica Moldova, una la Bălţi, înfiinţată în anul universitar 2010-2011 şi una la Chişinău, care funcţionează începând cu anul universitar 2016-2017.

Similare
RECOMANDĂRI