Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Urzicile şi-au făcut apariţia în pieţele din Chişinău. Ce spun nutriţioniştii

Au apărut urzicile prin pieţele din Chişinău. Alături de leurdă şi ştevie, urzicile sunt la mare căutare de către gospodine pentru că reprezintă o adevărată sursă de vitamine şi minerale. Şi unele restaurante din Chişinău au adăugat în meniu tocaniţa de urzici, servită alături de mămăligă caldă.

Mătuşa Natalia a venit la Piaţa Centrală din Chişinău cu o pungă plină cu leurdă. A strâns-o împreună cu soţul ei de pe colinele din Codrii Orheiului.

Verdeţurile de primăvară sunt la mare căutare mai ales că a început Postul Paştelui, dar şi pentru aportul de vitamin din plante. Un kilogram, costă cam 100 de lei.

Comercianţii vând urzicile ca pe trufe, în punguţe mici, de 100 sau 200 de grame. Aşa pot cumpăra tot mai mulţi oameni mai ales că urzica este pe placul multora.

Pentru a-şi deversifica meniul de post, bucătarii din restaurante folosesc reţetele din străbuni.

ELENA CALMÂC, admistrator restaurant: „De două ori pe săptămână pregătim mămăliguţă şi sigur la ea pregătim tocaniţa de urzici cu usturoi. Este o metodă clasică, auzită de la părinţi şi bunei. Este un deliciu care conţine tot necesar pentru organism anume primăvara”.

Nutriţioniştii spun ca urizica este o plantă minune care conţine vitamine, aminocizi, săruri minerale şi substanţe proteice.
 
Similare
RECOMANDĂRI