Vaccinaţi doar în acte. Şase cetăţeni ai R. Moldova, prinşi la frontieră cu certificate de vaccinare anti COVID-19 false
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vaccinaţi doar în acte. Şase cetăţeni ai R. Moldova, prinşi la frontieră cu certificate de vaccinare anti COVID-19 false

Şase basarabeni sunt cercetaţi pentru folosirea certificatelor de vaccinare neveridice. Aceştia au fost identificaţi în ultimele 48 de ore, în punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi, la intrarea în Republica Moldova.

În toate cazurile persoanele au folosit aceeaşi schemă de operare. Pentru a fi scutiţi de regimul de autoizolare, cei cinci bărbaţi şi o femeie au prezentat la controlul trecerii frontierei certificate de vaccinare împotriva COVID-19. Însă, urmare a verificărilor în baza de date, poliţiştii de frontieră au constatat că de fapt persoanele nici nu se aflau în ţară la data imunizării, deşi certificatele ar fi fost eliberate de instituţii medicale autorizate în Republica Moldova.

Totuşi, la audieri persoanele au susţinut că s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar au refuzat să ofere alte detalii ce le-ar confirma spusele. În rezultatul celor depistate, au fost întocmite procese-verbale de constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM. 

Poliţiştii de frontieră din Direcţia regională SUD continuă cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale, iar la finalul anchetei urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Similare
RECOMANDĂRI