Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vaccinul anti-Covid-19 a ajuns în R. Moldova

21 de mii 600 de doze de vaccin anti-covid, din lotul de 200 de mii promis de România, au ajuns azi la Chişinău. Republica Moldova poate începe astfel campania de imunizare, după două luni de când s-a dat startul în întreaga lume. Aeronava SMURD cu dozele de vaccin a fost întâmpinată pe Aeroportul de la Chişinău de preşedintele Maia Sandu şi de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

Imagini cu plecarea aeronavei SMURD de la Bucuresti spre Chişinău au fost postate pe Internet chiar de prim-ministrul României, Florin Câţu.

FLORIN CÎŢU, premierul României: România îşi ţine promisiunea făcută de Klaus Johannis pentru Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccim, 21600 de vaccin AstraZeneca urmează şi restul în lunile următoare.

La Chişinău, aeronava a fost întâmpinată de către preşedintele Maia Sandu şi ambasadorul României în Republica Moldova, excelenţa sa Daniel Ioniţă.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Molodva: Sunt foarte bucuroasă că am primit astăzi primele 21 600 de doze de vaccinuri din generoasa donaţie din partea României. Suntem foarte recunoscători României pentru vaccin. Aşteptăm şi celelalte doze de vaccine, dar această primă tranşă este tare, tare importantă pentru noi, pentru că merge, în primul rând, pentru personalul medical din prima linie şi acest vaccin va salva viaţa oamenilor.

Excelenţa sa, DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: Mă bucur că primele doze de vaccin vin din România. Şi altfel nu putea fi având în vedere relaţiile speciale bazate pe comunitatea de limbă, de cultură şi istorie din România şi Republica Moldova. Este important că prin aceste doze prin aceste doze să aducem nu doar sănătate, dar şi speranţe că vom reuşi să ieşim împreună din această năpastă în care ne aflăm acum.

Lotul de vaccin ANTI-COVID A ajuns în Republica Moldova cu sprijinul Uniunii Europene.

Excelenţa Sa PETER MICHALKO, şefului misiunii U.E. în Republica Moldova: Sunt mândru că această susţinere, această donaţie a putut să vină cu susţinerea mecanismului UE de protecţie civilă. Acest gest arată cât de mare este solidaritatea din partea UE şi a ţărilor member.

Donaţie face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunţat de preşedintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale la Chişinău în decembrie 2020 şi este un ajutor important pentru medicii şi asistenţii din Republicii Moldova implicaţi în prima linie de luptă împotriva COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI