Vântul puternic face ravagii: Salvatorii au intervenit în câteva situaţii de risc
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Vântul puternic face ravagii: Salvatorii au intervenit în câteva situaţii de risc

Salvatorii au intervenit astăzi în mai multe situaţii de risc în urma vântului puternic.

Astfel, pompierii au fost solicitaţi pentru a defrişa copaci doborâţi pe trasee din raionul Nisporeni, Călăraşi şi Soroca. Totodată, salvatorii au intervenit pentru a debloca drumul local din oraşul Durleşti, după ce un arbore s-a prăbuşit pe o staţie de transport. Pompierii au reuşit deblocarea promptă a drumului şi a staţiei. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

Tot în după amiaza zilei de astăzi angajaţii IGSU au înlăturat o ţeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi la Anenii Noi.

Rafalele de vânt au deteriorat acoperişul unui bloc de locuit cu 5 nivele din municipiul Ungheni. Potrivit informaţiilor operative, în total au fost smulse şi deteriorate circa 20 foi de ardezie.

Tot vântul puternic a smuls circa 1000 m2 de ţiglă metalică de pe acoperişul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Teleneşti. De asemenea 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din municipiul Bălţi. La faţa locului au fost convocate Comisiile pentru situaţii excepţionale raionale care urmează să estimeze valoarea pagubelor materiale.

Conform datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vântului la moment rămân parţial deconectate 66 localităţi din raioanele Criuleni, Cimişlia,Orhei, Teleneşti, Călăraşi, Anenii-Noi, Hânceşti, Râşcani, Floreşti, Edineţ, UTA Găgăuzia, dar şi municipiul Chişinău. Furnizorii de energie electrică vor lucra pe parcursul zilei de 24 februarie pentru restabilirea energiei către consumatori.

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, dar şi în condiţii meteorologice nefavorabile salvatorii avertizează cetăţenii, că aflarea sub arbori uscaţi şi clădiri avariate prezintă pericol pentru viaţa şi sănătate. Totodată, oamenii sunt atenţionaţi să nu calce cabluri şi fire căzute la pământ, dar şi să-şi monitorizeze strict minorii.

Mai mult, pompierii îndeamnă populaţia să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere. În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spaţii extinse şi pot provoca incendii de proporţii.

În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Similare
RECOMANDĂRI