Sursa foto:politia.md Vizualizari:

VIDEO. 2400 de dolari falşi, scoşi din circuit de poliţişti şi procurori. Doua persoane reţinute şi cercetate penal

Oamenii legii au documentat şi anihilat activitatea criminală a două persoane, locuitori ai mun. Chişinău, pe faptul punerii în circulaţie a 2 400 de dolari falşi. Aceştia s-au dovedit a fi un bărbat de 38 de ani, anterior judecat, şi o femeie de 48 de ani.

Timp de patru luni, poliţiştii de comun cu procurorii, au documentat activitatea celor doi suspecţi, fiind acumulate probe concludente în privinţa lor. Aceştia prin intermediul mai multor case de schimb valutar au pus în circulaţie bancnotele cu nominalul de 100 de dolari, care s-au dovedit a fi cu semne de falsificare.

Acţiunile persoanelor au fost fixate de camerele de supraveghere instalate la casele de schimb valutar.

Ca urmare a efectuării percheziţiilor la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi ridicate mijloace băneşti, telefoane mobile, cartele SIM care erau folosite la săvârşirea infracţiunii.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 236 ”Fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false”.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile iar femeia după expirarea a 72 de ore este cercetată în stare de libertate. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de infracţiune se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

 La moment, forţele de ordine întreprind măsuri speciale de investigaţii şi urmărire penală în stabilirea tuturor circumstanţelor cât şi complicii lor, în comiterea infracţiunii.

Similare
RECOMANDĂRI