Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Drama celor rămaşi fără adăpost în urma deflagraţiei: „Ai ieşit afară şi ai rămas fără nimic. Nu ştii încotro s-o apuci”

Multă tristeţe şi disperare se poate citi în ochii victimelor exploziei din sectorul Răşcani. Multi dintre cei au rămas fără locuinţă şi au fost cazaţi la Spitalul Clinic Central din Chişinău.

Maria este una dintre victimele exploziei de sâmbătă. Femeia spune că nu s-ar fi gândit niciodată că la 67 de ani o să rămină fără locuinţă. Femeia locuia în blocul de pe bulevardul Moscovei de mai bine de 30 de ani. După explozie nu mai are unde să meargă.

„Noi toţi privim televizorul şi vedem că cineva în acel moment are de suferit, iar uneori ajungem să fim chiar noi într-o asemenea situaţie. Pur şi simplu trebuie să fim mai responsabili (...) Casa se dărâmă şi gata, tu rămâi pe drumuri. Imaginaţi-vă. Ai ieşit afară şi ai rămas fără nimic. Nu ştii încotro s-o apuci. Trebuie să te pregăteşti de lucru, să faci un duş, să mănânci”, spune Maria. 
 
Iurie este un alt locatar din bloc si a rămas temporar fără locuinţă:

„Nu este nimeni lăsat să intre în scară. Aceasta a fost închisă până vor fi realizate lucrările de reparaţie”.

La Spitalul Clinic Central sunt cazate 8 persoane. Directorul instituţiei spune că sinistraţii au parte de toate condiţiile necesare. Aici pot fi cazaţi alţi 30 de sinistraţi, iar oamenii pot beneficia de adăpost şi de o masă caldă, până când autorităţile vor găsi o soluţie pentru a se putea reintoarce la casele lor.
Similare
RECOMANDĂRI