VIDEO. Galaţi: O explozie puternică a distrus mai multe apartamente dintr-un bloc din centrul oraşului. Cinci persoane au fost rănite, alte zeci evacuate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Galaţi: O explozie puternică a distrus mai multe apartamente dintr-un bloc din centrul oraşului. Cinci persoane au fost rănite, alte zeci evacuate

Cinci persoane au fost rănite şi alte 21 evacuate în urma unei explozii petrecute joi dimineaţa la demisolul unui bloc din centrul municipiului reşedinţă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.


 

Explozia avut loc la ora 7.55, în urma unei acumulări de gaze la demisolul unui bloc de locuinţe din zona centrală a oraşului. Au fost înregistrate cinci victime, dintre care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, restul au traumatisme uşoare.

Din imobil au fost evacuate 21 de persoane - 3 copii şi 18 adulţi.

ACTUALIZARE Explozia a avut loc la ora 7.55 dimineaţa, într-un bloc din centrul oraşului Galaţi cu 40 de apartamente. Cel mai probabil, este vorba despre o acumulare de gaze la subsolul clădirii, potrivit corespondentului TVR la Galaţi. Cinci persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă, cu arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului. A fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Alte patru persoane au răni uşoare şi au suferit atacuri de panică, fiind transportate la spital. Alte 21 de persoane, printre care şi trei copii au fost evacuate

Explozia a fost provocată de o scurgere de gaze. Cel puţin o persoană are nevoie de îngrijiri medicale, a anunţat iniţial  Mediafax.

Deflagraţia a provocat pagube importante, fiind afectate mai multe apartamente şi spaţii comune din imobil. Persoanele care locuiesc în blocul afectat au ieşit în stradă imediat după producerea exploziei.

Zgomotul produs de explozie a fost atât de puternic încât alţi gălăţeni din cartier au crezut că este cutremur. După finalizarea misiunii de salvare, experţii vor verifica dacă structura de rezistenţă a imobilului a rezistat.

În caz contrar, cei care locuiesc în bloc vor fi nevoiţi să se mute la rude sau în spaţiile puse la dispoziţie de Primărie.

Similare
RECOMANDĂRI