VIDEO. Preşedintele socialist al raionului Floreşti, surprins beat la volan. Poliţia anunţă că „a patrulat perimetrul”, dar nu l-a găsit
Sursa foto:NordNews Vizualizari:

VIDEO. Preşedintele socialist al raionului Floreşti, surprins beat la volan. Poliţia anunţă că „a patrulat perimetrul”, dar nu l-a găsit

Preşedintele raionului Făleşti, Sergiu Fîntînă, a fost surprins băut la volan ieri seara de către jurnaliştii NordNews. Echipa de filmare a solicitat în repetate rânduri intervenţia unui echipaj al poliţiei de patrulare, însă fără rezultat. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie (IP) Făleşti au declarat astăzi pentru TVR Moldova că un echipaj al Poliţiei s-a deplasat la faţa locului, însă acolo nu mai era niciun automobil. Totodată, reprezentanţii PSRM afirmă că urmează să discute cu Fîntînă despre acest caz şi condamnă „acţiunile de filaj în stilul serviciilor secrete, în raport cu socialiştii”.

Totul s-a întâmplat aseară în jurul orei 18:00. Iniţial, Fîntînă a fost surprins la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138, în apropierea satului Răuţel, vizavi de o staţia PECO. Alesul raionului a negat cu vehemenţă că ar fi servit alcool înainte să se aşeze la volanul maşinii, deşi jurnaliştii NordNews au simţit un puternic miros de alcool în habitaclu maşinii.


IP Făleşti susţine că a fost anunţat despre depistarea unui presupus şofer beat la ora 18:35, iar la ora 18:48 un echipaj deja era la faţa locului, însă acolo nu se mai afla nicio maşină. Poliţiştii ar fi patrulat zona, dar fără niciun rezultat. De cealaltă parte, jurnaliştii Nord News precizează că apelurile la poliţie au fost efectuate la ora 18:26 şi 18:51. Pe acest caz a fost înregistrat un material, iar circumstanţele se stabilesc.

PSRM a emis un comunicat de presă în care prezintă poziţia partidului în raport cu acest caz.

„Urmează să avem o întâlnire cu preşedintele raionului Făleşti, pentru a afla detaliile cazului dat şi dacă într-adevăr era la volan sub influenţa alcoolului. 
În funcţie de informaţiile obţinute vor urma acţiuni conforme statutului formaţiunii noastre”, se arată în comunicatul socialiştilor.

Totodată, socialiştii suspectează că sunt „filaţi”.

„În acelaşi timp, PSRM condamnă şi acţiunile de filaj în stilul serviciilor secrete, în raport cu socialiştii. Din păcate, în ultimele luni vedem tot mai multe acţiuni ilegale de filaj, cu ulterioară implicare a unor media angajate politic. Facem apel la oponenţii politici, dar şi la cei care sunt implicaţi în aceste acţiuni abuzive, să renunţe la ele. În caz contrar, sunt pasibili de tragere la răspundere pentru acţiunile ilegale”, se mai arată în comunicat.
 
Similare
RECOMANDĂRI