VIDEO. Un grup de contrabandişti de droguri, reţinut la Chişinău. Aceştia riscă până la 15 ani de închisoare
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

VIDEO. Un grup de contrabandişti de droguri, reţinut la Chişinău. Aceştia riscă până la 15 ani de închisoare

Un grup de persoane bănuite de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea şi comercializarea marijuanei, precum şi de contrabanda cu stupefiante au fost reţinute.

Pe parcursul unei luni de zile, ofiţerii de investigaţie au acumulat informaţii precum că în mun. Chişinău, membrii unui grup, au procurat utilaj pentru creşterea plantelor de canabis în condiţii de laborator. Aceştia au amenajat laboratorul într-un apartament, unde cultivau, prelucrau şi repartizau marijuana in doze de consum.
 
La data de 21 ianuarie 2020, având informaţia precum că unul din membrii grupului intenţionează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofiţerii antidrog, în comun cu procurorii, au efectuat acţiuni de urmărire penală, fiind reţinute trei persoane, cu vârstele cuprinse între 20 şi 25 de ani.
 
În cadrul percheziţiilor efectuate au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, mai multe pungi cu marijuană, obiecte destinate producerii, prelucrării şi consumului drogurilor.
 
Astfel,  poliţiştii au ridicat de la domiciliul unui membru o cantitate de aproximativ 0,5 kg de marijuană, iar la domiciliul unei alte persoane peste 150 de pastile psihotrope de tip Subutex şi Alprazolam aduse pe cale de contrabanda din Franţa.
 
Drogurile erau realizate cu 100-150 lei per gram, iar o pastila de Subutex cu 800-1000 lei. Astfel, dacă aceştia îşi realizau scopul criminal urmau să obţină un venit de aproximativ 200 000 lei.
 
Persoanele au fost reţinute preventiv pentru 72 ore, iar procurorii urmează să solicite plasarea acestora în arest pentru 30 de zile.
 
În cazul în care le va fi demonstrată vina de „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, aceştia riscă între 7 şi 15 ani închisoare.

Similare
RECOMANDĂRI