Vindeau droguri prin Telegram. Două persoane au fost arestate
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Vindeau droguri prin Telegram. Două persoane au fost arestate

Doi membri activi ai unui grup infracţional, suspectaţi de realizarea drogurilor în proporţii deosebit de mari pe teritoriul raionului Criuleni, au fost reţinuţi de poliţişti. Unul dintre suspecţi a fost anterior judecat pentru infracţiuni similare, fiindu-i stabilită pedeapsa de 5 ani închisoare cu suspendare.

În cadrul procesului de documentare, poliţiştii au efectuat achiziţii de control, în cadrul cărora s-a constatat că membrii grupului comercializau droguri de diferite tipuri prin diverse aplicaţii telefonice, inclusiv ”Telegram”. În urma măsurilor speciale de investigaţii, membrii grupării au fost reţinuţi în flagrant în Criuleni, unde au fost efectuate percheziţii corporale ale figuranţilor, precum şi în automobilul personal al unuia dintre ei. Este vorba despre doi bărbaţi cu vârstele de 19 şi 25 de ani, ambii locuitori ai oraşului Criuleni.
 
În cadrul percheziţiilor, poliţiştii au depistat şi ridicat 9 pacheţele de tip ,,ZIP-LOCK” cu substanţe asemănătoare etnobotanicelor şi marijuana, mijloace băneşti provenite din comercializarea drogurilor şi un cântar electronic utilizat la cântărirea substanţelor narcotice. Acestea au fost ridicate şi transmise către Centrul Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare pentru efectuarea expertizei.
  
În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru ”Circulaţia ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar suspecţii au fost arestaţi pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 15 ani de închisoare.
Similare
RECOMANDĂRI