Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viorel Morari scapă de arest, însă nu şi de acuzaţii

Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, scapă de mandatul de arestare dar nu şi de invinuirile care i se aduc. El este cercetat în stare de libertate pentru patru capete de acuzare, în urma unui aşa-zis dosar fabricat la comandă. Omul de afaceri Igor Borş susţine că în spatele dosarului fabricat împotriva sa şi a companiei pe care o conduce, a stat Viorel Morari, iar informaţia i-a fost confirmată de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

IGOR BORŞ, co-proprietarul unei reţele de benzinării: El m-a întrebat: cine credeţi că a dorit să vă ia afacerea? M-a întrebat asta după ce se s-a scris în presă că, în spatele atacului, s-ar fi aflat oameni apropiaţi de PDM. Eu i-am răspuns că nu ştiu cine are nevoie de asta, dar ştiu sigur că asta ştie acel om care v-a spus despre legătura dintre mine şi Platon. El mi-a zis direct că acesta este Viorel Morari.

Declaraţiile lui Igor Borş vin la două zile după ce Procuratura Generală l-a reţinut pe Viorel Morari şi a cerut arestarea sa pentru 30 de zile. Astăzi, şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie a fost eliberat de judecători. Omul de afaceri Igor Borş spune că în 2018 s-a încercat un atac raider asupra companiei sale şi, din acest motiv, procurorul Viorel Morari ar fi legat dosarul său de o presupusă legătură dintre el şi Veaceslav Platon.

IGOR BORŞ, co-proprietarul unei reţel de benzinării: Au fost blocate în totalitate conturile mele bancare, a fost sechestrată toată averea, au fost sechestrate toate proprietăţile companiei, în afara acţiunilor. Adică eu, stând în puşcărie, puteam să cedez fără probleme partea mea de acţiuni din companie. Ei scriau peste tot, era peste tot în presă că domnul Platon şi compania noastră avem legături economice şi financiare. Niciodată nu l-am cunoscut pe acest om şi n-am avut cu el nici afaceri şi nici legături personale. Eu sper că domnul Morari va fi interogat şi va avea ocazia să se apere dacă este corect, dar vreau să vă zic că în cazul nostru, domnul Morari a fost peste tot, în fiecare zi.

Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari nu a răspuns la telefon  pentru a comenta acuzaţiile.
Vă reamintim că omul de afaceri Igor Borş a fost reţinut de procurorii anticorupţie în 2018 şi a stat aproape un an după gratii.
Împreună cu alţi şase presupuşi complici, au fost învinuiţi de spălare de bani şi evaziune fiscală.
La sfârşitul anului trecut, Igor Borş a fost achitat, iar dosarul său a fost declarat de către Procuratura Generală ca fiind unul de persecuţie politică.
 
Similare
RECOMANDĂRI